VEKOP-1.2.6-20-2020-00728 Szolgáltatás fejlesztése a RESIN Kft-nél

Kedvezményezett neve: RESIN Kft.
Projekt címe: Szolgáltatás fejlesztése a RESIN Kft-nél
Szerződött támogatás összege: 26.403.300,-Ft
A támogatás mértéke: 70%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.11.30.
A projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00728
A projekt megvalósulásának helyszíne: 2230 Gyömrő, Dózsa György út 112-116.

A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt célja, hogy az új eszközök, berendezések beállításával a meglévő gyártási, illetve anyagmozgatási folyamatainkat hatékonyabbá, gazdaságosabbá tegyük.
A pályázat keretében két új berendezés beszerzését céloztuk meg: egy automata porszóró berendezést 6 db kézi pisztollyal, valamint egy új TOYOTA emelővillás targonca vásárlását.
A szórástechnika fejlesztését a régi, elavult berendezés lecserélésével a felületkezelő sorba integrálható új, a nagy múltú és piacvezető GEMA GmbH által gyártott automata porszóró egység beszerzésével tervezzük. Az új berendezés központi vezérléssel, 6 automata porszóró pisztollyal és infraérzékelővel rendelkezik. Ennek a beruházásnak köszönhetően várhatóan 15-25% pormegtakarítást tudunk elérni, mely mind gazdaságossági, mind környezetvédelmi szempontból rendkívül előnyös. További újdonság, hogy a 3 standard programon kívül 250 szórási mód tárolására van lehetőség, ezzel meggyorsítva az átállásokat. A pontosabb beállításoknak köszönhetően további javulást várunk minőségben, felületi megjelenésben. A berendezés további funkciókkal bővíthető, melyeket a felmerülő igények ismeretében szándékozunk majd kihasználni.

Az anyagmozgatás terén szükségessé vált az eddiginél nagyobb emelőmagasságú TOYOTA targonca beszerzése. Ezzel az új eszközzel egyrészt a belső anyagmozgatást tudjuk optimalizálni, másrészt partnereink gyors kiszolgálása érdekében, mind vevői, mind beszállítói oldalon a várakozási idő lecsökkentésével tudjuk fejleszteni szolgáltatási folyamataink ezen területét. Szintén fontos, hogy a targonca rendelkezik beépített mérleggel, emeléskor a műszerfalon elhelyezett LCD kijelzőn azonnal látható a súly, így a mennyiségi és szállíthatósági szempontok ellenőrzése is jelentősen leegyszerűsödik. A vezető ülés kialakítás biztonságos és ergonomikus, ami tovább javítja kollégáink munkakörnyezetét. A targonca a hosszú élettartamú 3 utas katalizátor révén a Toyota motorok kipufogógázának szennyezőanyag-tartalma jóval a hatályos európai normák alatt marad, teljesítve ezzel a 97/68/EC Stage 5 direktívák előírásait. Nincs azbeszt, kadmium, higany a targoncában.