A RESIN Kft. TÖRTÉNETE

Porlakkgyártóból felhasználó – egyedülálló szakmai előny


1989. december 1-én Major Ottó megalapította a RESIN Kft.-t és Budapesten a Mázsa utcában megkezdődött a környezetbarát porfestékek gyártása, majd egy éven belül a piaci igényeket kielégítve a bérmunkában végzett porlakkozás.

1995-ben egy új előkezelő beüzemelése lehetővé tette az acél elemek festése mellett az alumínium festését is.

Ezzel párhuzamosan három műszakban folyt a porlakkgyártás. Cégünk a porlakkot 15 féle gyantaösszetételben, mintegy 300 féle színben, saját fejlesztésben gyártotta RESOLAKK márkanév alatt.

1996. júliusában új telephelyünkön, Gyömrőn is megkezdődött a bérfestés egy automata konvejorpályás soron.

2001 és 2005 között a székesfehérvári R&M ALUFE Kft. festőüzemének üzemeltetését is a RESIN Kft. látta el a növekvő megrendelői igények kielégítése érdekében.

2007-től az alapító fia, Major Csaba vette át a cég irányítását s a racionalizálás jegyében a porfestékgyártás helyett a bérmunkában végzett porlakkozás és felületkezelés lett a fő profil. Ekkor már majdnem 60 fő dolgozott a különböző telephelyeken.

2008. A válságot csak nagyon szigorú válságkezelési programmal és egy pénzügyi befektető bevonásával sikerült túlélni. A stabilizációt követő időszakban a termelékenység növelése és a további bővülés volt a fő cél. Ennek eredményeként kísérleti jelleggel megkezdődött a porfestékek regenerálása.

2010-ben célul tűztük ki termelési egységeink ésszerű átszervezését. Így a porfestés teljes egészében gyömrői telephelyünkre került, míg a budapesti előkezelő sor technológiáját átalakítottuk az aktuális vevői igényeknek megfelelő, speciális felületkezelési eljárásokhoz.

2016-ban a további racionalizálás jegyében Gyömrőn megkezdtük egy második sor telepítését, mely elsősorban alumínium öntvények, alkatrészek nagy darabszámban történő gazdaságos és minőségi porfestését teszi lehetővé. Így a kapacitás növelése mellett vevőink kiszolgálása a rugalmasság fokozásával még hatékonyabbá válhat, így biztosítva partnereink számára az értékteremtő folyamatok előtérbe helyezését.

2019-ben elkészült Gyömrőn az új, modern festősor. Így ma két telephely, 30 tapasztalt munkavállaló, két acél és alumínium alkatrészek előkezelésére és festésére alkalmas festősor, és egy különálló, nagyméretű elemek korrózió védelmére szakosodott passziváló-előkezelő rendszer áll a RESIN Kft. rendelkezésére. Ezzel kiszolgálva a különböző iparágak igényeit, nagy darabszámban, rövid határidővel, garantált minőségben.